Slovenija
21 ogledov

Bratuškovi uspel skok meseca

Alenka Bratušek EPA
Med političnimi strankami na prvem mestu SD, na drugem SDS. Stranki sta bili še junija skoraj izenačeni, danes je med njima za 2,7-odstotne točke razlike. Najbolj pozitivno so anketiranci ocenili Alenko Bratušek.

SD vodi s 16,8 odstotka glasov, kar je sicer nekaj manj kot julija, ko je bila njihova podpora 17,9-odstotna. SDS je svoj glas avgusta namenilo 14,1 odstotka vprašanih, kar je skoraj odstotek več kot mesec prej. Na tretjem mestu je Pozitivna Slovenija z 8,8 odstotka, s petimi odstotki pa ji sledi Nova Slovenija. Vse druge parlamentarne stranke se uvrščajo slabše, kaže Delova anketa.

Skok meseca

Potem ko je julija predsednica vlade Alenka Bratušek na lestvici priljubljenosti slovenskih politikov padla na osmo mesto, se je avgusta spet povzpela. Zasedla je četrto mesto. Na prvem mestu še vedno vztraja predsednik Borut Pahor, na drugem mestu je kmetijski minister Dejan Židan, najbolj pa se je ocena znižala poslancu Andreju Vizjaku.

Tudi vlada gor

Ocena vlade se je avgusta zvišala, anketiranci so jo ocenili z oceno 2,71, še naprej pa pada ocena dela državnega zbora; ta si je prislužil oceno 2,56.

Komentarjev 7
  • heavyd 13:41 12.avgust 2013.

    Kako vas novinarji ni sram to objavljat.

  • Miran Žumer 13:16 12.avgust 2013.

    Butalci anketiranci,ali anketa ena velika laž,kot že mnogo stvari v Sloveniji

  • Darko 11:35 12.avgust 2013.

    Vlada naj podaljša počitnice in čaka da se ji dvigne popularnost preko 50%.Če je ni, jo bolje ocenijo, itak nobenega novega davka.