Slovenija
21 ogledov

Bratuškovo skrbi, kako bo s stranko

Alenka Bratušek EPA
"Pogovarjamo se, kako naprej," pravijo v Zavezništvu Alenke Bratušek, kjer do kongresa na čelu stranke ostaja Alenka Bratušek.

Seja sveta, na kateri bodo določili datum kongresa ZaAB, bo v tednu od 8. do 12. decembra. "Stranka je v težkem položaju, pogovarjamo se, kako naprej," je medijem povedala podpredsednica Maša Kociper

V stranki so si po besedah Kociprove vzeli čas, da premislijo nekaj korakov naprej in se odločijo. S tem je Kociprova v izjavi novinarjem odgovorila na vprašanje glede usode predsedniškega položaja Bratuškove.

Bratuškova je namreč po minuli seji izvršnega odbora v začetku novembra povedala, da se lahko o odstopu odloča le sama. Po besedah Kociprove predsednica tvorno sodeluje pri pogovorih, "seveda ima pomisleke, skrbi jo, kako bo s stranko, za katero si želi najboljše". "Skupaj iščemo rešitev tega položaja," je dodala Kociprova.

Ni pa konkretno odgovorila na vprašanje, ali se mora Bratuškova izjasniti do seje sveta stranke, ko bo jasen tudi datum kongresa. Prav tako ni pojasnila, kakšno je mnenje v ZaAB glede predsednice. Neuradno naj bi se namreč nekateri vidni člani, med drugim podpredsednik Peter Vilfan, zavzemali za njen odhod s tega položaja. Vilfan ob odhodu sicer ni dajal izjav.

Komentarjev 5