Slovenija
135 ogledov

Bravo! Slovenija je v tem prva na svetu

slovenija 13.11.13. piranska cerkev, zvonik, piran, Stolna cerkev svetega Jurija Suzana Kos
Slovenija je kot prva država na svetu prejela naziv zelene destinacije.

Organizacija Green Destinations je pri ocenjevanju upoštevala sto kriterijev. Slovenija je pri tem dobila 96 točk, kar je zadostovalo za prvo mesto. 

"Bodite ponosni na svojo državo in skupaj zagotovite, da boste tudi čez pet let ponosni na to, kar ste dosegli pri ohranjanju karakterja in zelene, čiste, avtentične ponudbe za obiskovalce," je Slovencem na srce položil predsednik Green Destinations Albert Salman.

"Pred leti smo vse vsi ključni akterji slovenskega turizma s Strategijo razvoja slovenskega turizma 2012-2016 zavezali k razvoju trajnostnega turizma. Veseli me, da se je ta smer izkazala za pravilno," je poudarila državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar.

Prepoznavni na področju trajnostnega razvoja

"Na STO smo lani razvili Zeleno shemo slovenskega turizma, s katero vplivamo na varovanje okolja, ohranjanje naših lokalnih posebnosti in na večjo kakovost življenja, turistom pa omogočamo odlična doživetja," je dodala direktorica STO Maja Pak. "V mednarodni strokovni javnosti postaja Slovenija prepoznana kot majhna država z velikimi koraki na področju trajnostnega razvoja," je poudarila.

Na dvodnevni konferenci Global Green Destinations Day so razglasili tudi top sto trajnostnih destinacij sveta, ki so prejele certifikate Quality Coast, Quality Destinations in Slovenia Green.

Poleg Slovenije so sicer države z največjim številom destinacij na seznamu še Nizozemska, Hrvaška, Portugalska, Kanada, Čile, Kitajska, Španija in Velika Britanija, so pojasnili na STO.

 Dan za varen avto

Komentarjev 2
  • maresem 10:21 28.september 2016.

    Najbolj zelena že možno... ampak ne najbolj čista. Se pravi... zasrana na polno.

  • TomazStebe 10:19 28.september 2016.

    Ahh, kr' neki. Švicarji takih priznanj ne potrebujejo. Niti Avstrijci, ..Smo še daleč od NEzasvinanosti, ki pogosto preveč bode v oči. Zavesti o tem pa je vedno več. Med najbolj motečimi so čiki (khm, neuglajenih kadilcev) v naravi!