Slovenija
34 ogledov

Brencl na zatožni klopi

Po požaru, ki je zaradi prahu in dima krepko prestrašil bližnje stanovalce, poli Žurnal24 main
CI toži zaradi obrekovanja. O požaru nič novega.

“V letu in pol se ni zgodilo nič. Gume še vedno dovažajo, zdaj so kupi znova ogromni. Možnost požara še vedno obstaja,” ogorčeno razlaga Jože Medved iz Civilne iniciative (CI) za sanacijo deponije odpadnih gum v Lovrencu na Dravskem polju.

Julija 2008 je namreč zagorelo na tisoče ton izrabljenih avtomobilskih gum v gramoznici, katero upravlja podjetje Albin Promotion iz Majšperka. Njegov lastnik Albin Brencl za Žurnal pojasnjuje, da delujejo v skladu z zakonodajo: “Odlagajo se italijanske gume in ne slovenske; za to imam vsa dovoljenja. Nadvse pa si želim najti požigalca, zato bom v nekaj tednih za konkretne informacije še enkrat razpisal nagrado v višini 50 tisoč evrov.”

Sicer pa Medved skupaj z Antonom Habjaničem, prav tako članom CI, na ptujskem sodišču toži Brencla zaradi razžalitve. Medved je bil o tožbi precej redkobeseden, pravi le: “Gre za zasebno tožbo. Po medijih naju je obtoževal in žalil.” Habjaniča nam za komentar ni uspelo priklicati, Brencl pa je povedal, da je obravnava preložena za nedoločen čas, saj želijo sojenje prestaviti v kak drug kraj v 
Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.