Slovenija
18 ogledov

Brent se že veseli srečanja

Hartley
1/5
Anže Petkovšek
Še pred današnjim prihodom v Slovenijo nas je novi ameriški veleposlanik Brent Hartley nagovoril prek video sporočila.

"Dober dan, moje ime je Brent Hartley. V čast mi je, da me je predsednik Obama imenoval za ameriškega veleposlanika v Sloveniji," je v video sporočilu povedal novi ameriški veleposlanik Brent Hartley, ki nadaljuje, da se že veseli srečanja z nami. Pravi, da bo močne odnose med Slovenijo in Združenimi državami skušal še okrepiti. Prizadeval si bo za trgovinsko menjavo, varnost in sodelovanje na področju človekovih pravic.

Hartley je danes v Slovenijo prispel z ženo Elizabeth, ki pa se bo kmalu vrnila v domovino. Ločitev od družine bo za Hartleya, ki ima dva že odrasla otroka, izziv, a je prepričan, da bodo, tako kot že pri nekaterih njegovih prejšnjih zadolžitvah, zmogli.

Prejšnji ameriški veleposlanik Joseph Mussomeli je o njem povedal, da je prijazen, bolj evropski in zadržan. Svetoval pa naj bi mu, naj med službovanjem v Ljubljani stvari ne jemlje preveč osebno.

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:55 05.februar 2015.

    zgleda taprav človk za našo državo. tist prejšnj je bil mal zgrešen za našo državo. ta deluje velik bl slovenski kot pa un prej.seveda ga bomo šele dobr spoznal ko bo dodobra zagrizel v delo.

  • mph 11:43 05.februar 2015.

    Deluje pozitivno in nekako preprosto, lepo, da je ljubitelj narave. Čas pa bo pokazal, konec koncev je še vedno predstavnik imperija od kjer dobiva navodila.