Slovenija
0 ogledov

Brez amandmajev ne bo podpore!

Julijana Bizjak Mlakar. Saša Despot
Zakon. Očitek: ne sledi javnemu interesu.

 

Kandidat ali Pahor
Ponedeljek. Če do takart ne bo kandidata za kmetijsko ministrstvo, ga bo moral začasno voditi premier. "Mislim, da bo to urejeno," je v sredo dejal Borut Pahor. Kandidat naj bi bil poslanec SD Alan Bukovnik.

“Če zakon o zdravstveni dejavnosti ne bo doživel velikih sprememb, ga ne bomo podprli,” so v sredo napovedali trije poslanci, neodvisni Franc Žnidaršič ter poslanca SD Julijana Bizjak Mlakar in Andrej Magajna. Medtem ko zakona o zdravstveni dejavnosti manjšina poslancev SD ne podpira, naj bi bila razdvojenost glede podpore kandidatu za ministra Dorjanu Marušiču večja. Več poslancev SD naj bi se zavzemalo, da ministrstvo za zdravje prevzame Metoda Dodič Fikfak, predstojnica kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa.

Protislovne zahteve
“Mi trije kandidata Marušiča podpiramo pod pogojem, da se bo popravil ta predlog zakona, medtem ko premier vztraja, da je lahko naslednik le tisti, ki bo nadaljeval tako imenovano reformo,” je povedal Magajna.

Popravki, ki jih poslanci zahtevajo glede zakona, ki je že v parlamentarni razpravi, se nanašajo na podjemne pogodbe, koncesije, strokovni nadzor in vodenje zdravstvenih organizacij.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.