Slovenija
47 ogledov

Brez dela in denarja

So brez dela in denarja ter precej obupani, je po obisku bolgarskih delavcev dej Žurnal24 main
Tržič. Delavci iz Bolgarije želijo domov. Ker nimajo denarja za pot, so se po pomoč obrnili na občino.

Pomoč. Enajst bolgarskih delavcev je v petek tržiško občinsko upravo zaradi pomanjkanja dela in denarja prosilo za pomoč pri vrnitvi domov. Delodajalec se je skliceval na krizo in opozoril, da jim kljub temu zagotavlja streho nad glavo in hrano.

Brez dela in denarja
Bolgarski delavci so v Sloveniji od novembra. Pripeljalo jih je podjetje Gradiana. "So brez dela in denarja ter precej obupani," je po njihovem obisku v petek povedal direktor občinske uprave Drago Zadnikar in o primeru obvestil tudi policijo. "Do ponedeljka bi radi ugotovili, kakšen status imajo in kaj se da storiti," je dejal.

Delodajalec razočaran
Vebija Mehmedoski
iz Gradiane je dejal, da so mu po eni strani naročniki dolžni denar in zavlačujejo z izplačili, po drugi strani pa v zimskih mesecih ni bilo veliko dela. Razočaran nad dejanjem Bolgarov je poudaril, da jim kljub krizi zagotavlja streho nad glavo. "Nisem jih pustil na cedilu. Marsikdo bi jih vrgel na cesto, jaz pa naprej skrbim za njih. Zagotavljam jim streho nad glavo, prehrano in zdravstveno varstvo," se je branil in poudaril, da ima zato na dan za vsaj 400 evrov stroškov. "Veliko svojega denarja sem založil," je pristavil.

Odločitev ta teden
Mehmedoski si sicer kmalu obeta nove posle. Kot je dodal, so dogovori v teku in bo bolgarske delavce potreboval, zato se mu strošek vračanja delavcev domov v tem trenutku niti ne zdi smiseln. Več znanega o prihodnosti Bolgarov v Sloveniji naj bi bilo tako že danes, najpozneje pa v naslednjih dneh, je sklenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.