Slovenija
23 ogledov

Brez dela prvi delavci SCT

SCT ostal brez poslednjega rešitelja. (Foto: Bobo) Žurnal24 main
Prva SCT-jeva družba, SCT Obrati, je po poročanju nacionalne televizije in Dela šla v stečaj. Brez dela 245 delavcev.

Družba SCT Obrati iz Črnuč, hčerinska družba SCT, je na Okrožnem sodišču v Ljubljani vložila predlog za stečajni postopek, poročata Televizija Slovenija in časnik Delo. Predlog za stečaj naj bi v torek po navedbah televizije podala tudi družba SCT Gem iz Mengša. Brez dela bo tako ostalo najmanj 245 delavcev, kolikor jih je zaposlenih v SCT Obrati. Stečaj SCT Gem bi pomenil dodatnih 400 brezposelnih, celotno pa naj bi v družbi po poročanju Dela brez dela ostalo tisoč ljudi, kar je približno polovica zaposlenih.

Po poročanju Dela je predlog za uvedbo stečajnega postopka 16. decembra na Okrajno sodišče v Ljubljani vložil direktor Milan Tomić. "Zaradi težav v gradbeništvu in ker 95 odstotkov dela opravimo za SCT, ki ima letos manj dela kot lani in je tudi sam v velikih težavah, je postala družba SCT Obrati kapitalsko neustrezna in insolventna," je povedal za časnik. "Za lastnike, to je matično družbo SCT, sem pripravil program finančnega prestrukturiranja, vendar ni bil sprejet. Ni mi preostalo drugega, kot na sodišče vložiti predlog stečaja. Delavci so zdaj na kolektivnem dopustu in čakajo na nadaljnja navodila stečajnega upravitelja, ko ga bo sodišče imenovalo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.