Slovenija
32 ogledov

Brez dela več deset zaposlenih

lafarge cement Boštjan Tacol
Odpuščanje. V Lafargeu se bo proizvodnja skrčila. Odpuščanja, upokojevanja in premestitve.

V prihodnjih dneh so predvidena pogajanja med sindikalisti in vodstvom družbe Lafarge Cement (LC). Trajala naj bi od dva do tri tedne, za zdaj pa ni bila sprejeta nobena končna odločitev glede zmanjšanja števila zaposlenih.

Prejšnji teden so se v javnosti pojavile informacije o nameri vodstva cementarne, da odpusti okrog 60 delavcev. Iz neuradnih, a zanesljivih virov smo izvedeli, da te informacije ne držijo povsem. Odpuščenih naj bi bilo manj, sem pa so vštete tudi predvidene upokojitve in premestitve znotraj družbe.

Sežigalnica ali cement

Občina Trbovlje se je zavzela za ohranitev čim več delovnih mest v LC. Svetniki so vse pristojne organe in tudi lastnike cementarne pozvali k proučitvi vseh možnosti za ohranitev zdajšnjega obsega proizvodnje.

Uroš Macerl iz Eko kroga pa nam je zatrdil, da LC nima nobenega namena ohraniti obstoječega števila delovnih mest. Namen družbe naj bi bil ohraniti le sežigalnico odpadkov in okrog 70 zaposlenih, ki so potrebni za njeno nemoteno delovanje. Dodal je, da je cementarna pred prevzemom Lafargea leta 2002 zaposlovala več kot 350 ljudi.

“Eko krog znova namerno zavaja javnost. Vnovič želimo poudariti, da cementarna ni in nikoli ne bo sežigalnica. Cementarna v Trbovljah stoji od leta 1876 in v vsem tem času proizvaja cement,” pa je očitke odločno zavrnilo vodstvo cementarne in dodalo, da je zmanjševanje proizvodnje posledica težkih razmer, v katerih se je znašlo podjetje zaradi negotovosti glede pridobivanja okoljevarstvenega dovoljenja in prepovedi uporabe alternativnih goriv, ob tem pa so na poslovanje vplivale tudi trenutne gospodarske razmere v gradbenem sektorju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.