Slovenija
44 ogledov

Brez dogovora ni pogodbe

V nasadih fakultete za kmetijstvo delajo najdlje do 10. ure, saj je pozneje prev Žurnal24 main
Prostori. KGZ brez pogodbe, ker se ministrstvi ne moreta dogovoriti. Spore rešujejo na sodišču.

Država želi iz prostorov na Vinarski cesti 14 izseliti Kmetijsko-gozdarski zavod (KGZ) Maribor, ki spada pod ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Za danes je bil na Okrožnem sodišču v Mariboru sklican narok za izpraznitev poslovnih prostorov, vendar je bil preložen za nedoločen čas.

Država toži državo

"Zadeva se vleče iz leta 2003, ko je bila od upravitelja ministrstva za šolstvo in šport na naš zavod naslovljena odpoved najemnega razmerja," je za Žurnal24 pojasnil Stane Klemenčič, direktor KGZ Maribor.

Nekaj časa je bila v teh prostorih predvidena srednja kmetijska šola, vendar naj bi ta načrt opustili.

Na Vinarski dela 71 ljudi

KGZ je zdaj v prostorih na Vinarski cesti brez veljavne pogodbe. "Med nami ni veljavnega pravnega razmerja, in če se to na sodišču ne bo uredilo, nam ne preostane drugega, kot da se izselimo," je dodal Klemenčič, ki pa verjame, da se bodo pristojni dogovorili in da 71 ljudi, kolikor jih dela v teh prostorih, ne bo pristalo pod "milim 
nebom".

Z ministrstva za šolstvo in šport so nam odgovore obljubili za danes. Uspelo nam je izvedeti, da se o povratnem prenosu menda ne morejo dogovoriti na šolskem in kmetijskem ministrstvu. Šolsko ministrstvo naj bi zavodu ponudilo KGZ v odkup, vendar ta denarja 
nima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.