Slovenija
25 ogledov

Brez dokaza, da so prosili za mnenje

Starši Bora Nekrepa so prepričani, da bi njihov sin še živel, če bi zdravniki pr Žurnal24 main
Iz Zdravniške zbornice Slovenije so sporočili, da se je avstrijski strokovnjak, ki so ga zaprosili za strokovno mnenje glede smrti 12-letnega Bora Nekrepa, iz postopka izločil.
"Avstrijski strokovnjak, ki smo ga prosili za strokovno mnenje, se je izločil iz postopka," je sporočila predsednica Zdravstvene zbornice Slovenije (ZZS) Gordana Kalan Živčec. Po desetih mesecih od smrti dvanajstletnega Bora Nekrepa tako v ZZS nimajo neodvisnega tujega mnenja s področja zdravljenja metabolnih motenj, ki bi ugotovilo morebitne nepravilnosti pri zdravljenju dečka.

Dokazov niso predložili
"Evidentirali smo že dva mednarodno priznana strokovnjaka, ki bi lahko podala strokovno mnenje o zdravstveni obravnavi 12-letnika," so še sporočili z ZZS. Ali so strokovnjake že prosili za mnenje in koliko časa bodo imeli ti zdravniki za odgovor, nam na ZZS niso povedali. "Seznanili smo vas z vsemi razpoložljivimi informacijami, ki jih lahko v tej fazi sporočimo javnosti," so zapisali. Tako nam na našo prošnjo niso predložili ne imena avstrijskega strokovnjaka, ki naj bi od primera odstopil, ne kakšnega drugega dokaza, da so resnično zaprosili za mnenje.

ZZS je sicer že odredila zunanji ekspertni nadzor v zvezi z zdravljenjem dečka v mariborskem kliničnem centru. Z ugotovitvami niso seznanili javnosti, se je pa nanj pritožil eden od treh vpletenih zdravnikov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.