Slovenija
22 ogledov

Brez dovolilnice ne gre

Pred Piranom bodo zaradi slabe obveščenosti in tujcev verjetno še občasni zastoj Žurnal24 main
Ob prvem dnevu novega režima parkiranja.

“Če nimate dovolilnice, žal ne morete v Piran,” je bilo včeraj eno od najpogostejših pojasnil pred piransko zapornico. A četudi je bilo izrečeno prijazno, je razhudilo številne.

Ne glede na vztrajno pritiskanje na stikalo zapornice pred mestom namreč avtomat ni izdal parkirnega listka. Ker številni, ki so želeli v mesto, z novo parkirno ureditvijo niso natančno seznanjeni, so pred Piranom občasno nastajali zastoji, bilo je pa tudi veliko vroče krvi. Eden je v gneči – verjetno bolj za šalo – celo zagrozil: “Bombo vam bom nastavil.”

Za obiskovalce zaprto
Tako je minil prvi dan uresničevanja sprememb režima parkiranja v mestu, v katerem stebrički in betonske ovire drastično krčijo prostor za parkiranje. Še nedavno je v Piranu svoje avtomobile parkiralo blizu 700 voznikov, zdaj pa bo to mogoče le na zarisanih parkirnih prostorih, ki jih bo 226.

V mestnem jedru je tudi za nekaj minut ukinjeno brezplačno parkiranje za obiskovalce; vanj spuščajo le tiste, ki imajo abonmaje, za katere so izdane plastične kartice, in tiste, ki si pridobijo novo pogruntavščino – mesečno dovolilnico za vstop v mestno jedro z vsakokratnim 30-minutnim postankom. Zanjo je treba na mesec odšteti tri evre.

Kako do dovolilnice
Posebna dovolilnica je namenjena tistim, ki v Piran pridejo na kakšen opravek. Interesenti morajo upravičenost do nje obrazložiti, v pisarni Okolja Piran na avtobusni postaji pa jo dobijo takoj, ko predložijo osebno izkaznico, prometno dovoljenje in davčno številko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.