Slovenija
26 ogledov

Brez dovoljenja na cesto in v nesrečo

Prometna nesreča Shutterstock
Povratniki. Prejšnji konec tedna naj bi prometno nesrečo povzročil vinjen 22-letnik, ki sploh ni imel pravice sesti za volan.

Gorenjski policisti in kriminalisti še vedno preiskujejo okoliščine prometne nesreče, ki naj bi jo prejšnji konec tedna na Bledu povzročil vinjen 22-letnik brez veljavnega vozniškega dovoljenja, ki je vozil tuje vozilo.

Mladenič, ki naj bi vozil tudi pod vplivom drog, je zaradi prehitre vožnje izgubil oblast nad vozilom ter čelno trčil v nasproti vozeče vozilo in huje poškodoval potnike v njem. Kriminalisti napovedujejo, da ga bodo zaradi povzročitve prometne nesreče ovadili. Za zdaj pa še niso prejeli zdravniških analiz, saj so pri mladeniču iz Kranja po dogodku z odvzemom vzorca krivi preverjali, ali je nesrečo povzročil tudi pod vplivom mamil. Obeta se mu kazenska ovadba zaradi ogrožanja varnosti javnega prometa, saj vozila sploh ne bi smel voziti, ker ni imel veljavnega dovoljenja. Policija sicer ne razpolaga s podatki o tem, koliko ljudi letno zalotijo in obravnavajo zaradi vožnje brez veljavnega dovoljenja.

Lani so samo gorenjski policisti skoraj 500 voznikom odvzeli vozniško dovoljenje in jim prepovedali nadaljnjo vožnjo. "Od tega jih je bilo 107 udeleženih v prometnih nesrečah," pravijo na policiji. Predlani pa je brez dovoljenja ostalo skoraj tisoč voznikov na Gorenjskem.

Komentarjev 4
  • diego67 12:53 13.januar 2013.

    In kaj ima to z štajersko, majmun !?

  • brojci 10:25 13.januar 2013.

    Gorenjski Štajerci ???

  • motorcki 09:47 13.januar 2013.

    proklet mulc,al ima tastar cel kup denarja in je glih tak al pa si je sam utrl pot,ki ga gotovo pelje v-smrt,ni mu več pomoči.