Slovenija
56 ogledov

Brez dveh milijonov evrov

sport 11.08.10 prijateljska tekma slovenija avstralija, nogomet, nogometni stadi Nik Rovan
Za stadion Stožice bo MOL namesto 9,4 milijona dobila 7,5 milijona.

Upravno sodišče je zavrnilo tožbo Mestne občine Ljubljana (MOL) zoper ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), ki je od občine terjalo vračilo 1,9 milijona evropskih sredstev za gradnjo nogometnega stadiona v Stožicah.

"Sodišče je tožbo MOL zavrnilo kot neutemeljeno in s tem potrdilo zakonitost odločbe MIZŠ," so odločitev komentirali na ministrstvu, medtem ko odziva MOL včeraj nismo dobili. Na sodišču pa nam več podrobnosti, zakaj so se tako odločili, niso razkrili, čeprav so potrdili, da so o tem že sprejeli odločitev. "Sodišče je sodni odločbi strankam odpravilo 27. junija, a še nima izkazanih vročitev obeh odločb," je pojasnila Jasna Šegan, predsednica upravnega sodišča.

Razlog: napačni podatki

Po pojasnilih ministrstva je tako zadeva že pravnomočno končana. MOL posledično ne bo dobila nazaj slabih dveh milijonov evrov, kolikor ji je carinska uprava junija lani zarubila na podlagi izvršljive odločbe športnega ministrstva. Spomnimo, da je bila MOL lani že na pol poti, da bi ta denar dobila nazaj, potem ko je upravno sodišče v prvo njeni tožbi ugodilo zaradi postopkovnih napak ministrstva. Takrat je postopek vrnilo v vnovično odločanje ministrstvu, ki je nato še enkrat odločilo enako, druga tožba MOL pa ni bila več uspešna.

MIZŠ je sicer zahtevalo vračilo od MOL, ker je ta v prijavi na razpis navedla nekatere netočne podatke, in sicer naj bi napačno navedla število diskontnega eksponenta, ki upravičuje višino stroškov (kar bi lahko vplivalo na končni izračun pripadajočega zneska), prijavila pa je tudi dela, za katera so hkrati vložili terjatev do podjetja SCT, s čimer bi se lahko zgodilo dvojno financiranje.

Komentarjev 5
  • kapibara 14:20 02.julij 2013.

    Zanimivo, sedaj prav,i da bo dobil manja, ko mu pa JJ ni dal več za proraćun mestnega MOL, je pa vpil in se dru, da mu jih je vzel..Po njegovo, je to, da će ti nekdo nekaj NE da, ...prikaži več odvzem le tega..Torej jast hčeri vzamem žepnino, zato ker ji jo NE dam..Pohlepnež+požrešni+nenasitni+aroganti...UPAM,da gremo VSI Ljubljančani !! na naslednje županske volitve in ga sprehodimo, tja dol med njegove domaĆe...

  • MeršolLingvist 13:31 02.julij 2013.

    Vse pobrat temu lopovčiču.

  • KLOBO 13:25 02.julij 2013.

    ?????he, he. kakšna jeza ...... he, he..