Slovenija
22 ogledov

Brez Facebooka jim živeti ni

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Tretjina žensk, starih med 18 in 34 let, zjutraj najprej pregleda, kaj je novega na Facebooku. Kot namreč kažejo rezultati raziskave, se ženske šele nato odpravijo v kopalnico.

Raziskava podjetij Oxygen Media in Lightspeed Research je še pokazala, da so mlajše uporabnice interneta vse bolj odvisne od omenjene družabne mreže.

21 odstotkov žensk v starosti med 18. in 34. letom, ki so bile med letošnjim majem in junijem vključene v raziskavo, v kateri je sodelovalo 1605 odraslih ljudi, tako sredi noči pregleda, kaj je novega na Facebooku.

42 odstotkov žensk istih starosti pa meni, da je zabavno na omenjeno spletno stran naložiti fotografije iz zabav, kjer so fotografirane v vinjenem stanju.

58 odstotkov vseh, ki so sodelovali v raziskavi, na Facebooku spremlja, kaj delajo tisti "prijatelji", s katerimi v resničnem življenju nimajo dobrega odnosa. Petdeset odstotkov uporabnikov pa je srečnih, če so prijatelji nekomu, ki ga ne poznajo.

Facebook za ustvarjanje novih stikov uporablja 63 odstotkov uporabnikov. Medtem ko si 65 odstotkov moških želi srečati s Facebook prijatelji, pa je takšnih le 50 odstotkov ženskih uporabnic.

Raziskava pa dokazuje tudi, da je Facebook lahko primerno orodje tudi za končanje partnerskih odnosov. Devet odstotkov ženskih uporabnic tako stran uporabi za prekinitev stikov s partnerjem, med moškimi pa je takšnih kar 24 odstotkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.