Slovenija
27 ogledov

Brez konkretnih pojasnil

Sindikati (Peter Majcen na levi strani) po pogovoru z Hartmutom Mehdornom niso i Žurnal24 main
Holding. Mehdorn ga je predstavil sindikatom Intereurope in Luke Koper.

“Sindikati pričakujemo veliko več: da bo Mehdorn pridobil naše zaupanje in da bi mu verjeli,” je Peter Majcen, generalni sekretar Obalne sindikalne organizacije KS 90, povedal po sestanku z Hartmutom Mehdornom, ki je včeraj prišel na obisk k sindikatom Intereurope in Luke Koper ter jim predstavil zamisel o logističnem holdingu.

Deutsche Bahn ni vključen
Mehdorn je bil po sestanku precej redkobeseden, dejal je, da je o konkretnih dogovorih še prezgodaj govoriti, projekt pa naj bi v prihodnjih tednih še razvijali. Naslednji teden naj bi se namreč sestal tudi usmerjevalni odbor.

Prav tako je zavrnil namigovanja, da naj bi bil Deutsche Bahn, ki ga je pred časom vodil ravno Mehdorn, vključen v projekt nastajanja slovenskega logističnega holdinga.

Skope informacije
“Sindikati smo razočarani, da naš socialni partner, država, ni prišel do nas in se z nami začel pogovarjati o morebitnem holdingu, ampak prihaja nekdo brez mandata s svojo idejo,” je dejal Mladen Jovičič, predstavnik sindikata žerjavistov v Luki Koper, in dodal, da glede na zdajšnje skope informacije mnenje sindikata o holdingu ne more biti konkretno.

Majcen pa je po sestanku navedel Mehdornovo zagotovilo, da brez soglasja sindikatov oziroma zaposlenih ne vidi možnosti, da tak holding uspešno zaživi. “Nas zanimajo predvsem delovna mesta in standard pravic, ki jih bodo imeli delavci v podjetjih, ki naj bi se združevala,” je dodal Majcen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.