Slovenija
14009 ogledov

Brez maske v trgovino v Kranju, končal je na tleh

Incident Facebook
V kranjskem nakupovalnem središču incident med obiskovalcem in varnostnikom.

Po spletu je zaokrožil posnetek iz kranjskega nakupovalnega središča. Neki moški je brez zaščitne maske želel v eno izmed trgovin, a mu je to skušal varnostnik s pregovarjanjem preprečiti. 

Moški se za njegova opozorila ni zmenil in je mimo njega vstopil v trgovino. 

Kot je vidno na posnetku, je varnostnik nato moškega potisnil iz trgovine. Sledil je še en pogovor, nato pa je varnostnik moškega odrinil, da je ta na koncu pristal na tleh. Sledilo je še eno pregovarjanje.

Ena od uporabnic Facebooka je zapisala, da je šlo za njenega očeta, in da sicer izpolnjuje PCT test ter da je skušal QR kodo tudi pokazati varnostniku, pa da se ta za to ni zmenil.

Dogodek zdaj preiskuje tudi policija. Iz nakupovalnega središča so po poročanju Slovenskih novic sporočili, da so po seznanitvi s primerom takoj sprožili tudi lastno preiskavo in da sodelujejo s policijo. Izrazili so obžalovanje nad dogodkom in poudarili, da podobnih primerov še niso zabeležili.

Vpleteni varnostnik, ki je zaposlen pri pogodbenem podjetju, bo do razjasnitve okoliščin opravljal druga dela.

Je v nakupovalnem središču maska obvezna?

Veljavni vladni odlok določa, da je nošnja mask potrebna v vseh zaprtih javnih krajih in prostorih. Javni prostor je prostor, ki je dostopen širši javnosti ali prostor za skupno uporabo, ne glede na lastništvo ali pravico do dostopa. Mednje spada torej tudi nakupovalno središče.

Pogoj nošnje maske v takšnih krajih in prostorih ni treba izpolnjevati le, če gosti izpolnjujejo pogoj PCT, in hkrati, da se v teh prostorih in krajih nudi hrana in pijača.

Maske tudi ni potrebno nositi osebam, ki izpolnjujejo pogoj PC v okoljih, kjer so v stiku le osebe, ki izpolnjujejo ta pogoj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 77
  • Avatar F16
    F16 14:24 17.oktober 2021.

    A je to bilo naključno izzivanje, da je hčera snemala izza vogala?

  • srecnii 00:25 17.oktober 2021.

    Nalomt tega varnostnika in to bodo tud eni naredil.

  • bozo666 23:59 16.oktober 2021.

    Ma ja kurac moj je izpolnjeval PCT pogoj. Prefukat vse neceplene kretene pa je. Krateni ogrožajo vse nas.