Slovenija
1 ogledov

Brez medijev pri srečanju z Janšo

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Današnja seja vlade, prva po izstopu stranke DeSUS iz vladne koalicije, ni potekala "nič drugače kot običajno", je dejal premier Borut Pahor in napovedal srečanje z Janezom Janšo.

"Res je sicer, da je stranka DeSUS izstopila iz koalicije, vendar je spodbudno, da je hkrati sporočila, da bo konstruktivno sodelovala v državnem zboru," je dejal Pahor.

Enaka zagotovila je, kot je dodal, dobil tudi od dveh opozicijskih strank – "ne da bodo podpirali vlado za vsako ceno", je pa naletel na pripravljenost, da bodo pri zares pomembnih vprašanjih, ki daleč presegajo pomen in mandat te vlade, če bo le mogoče, poskušali najti skupen imenovalec.

Pahor se je doslej srečal s predsednikoma SLS in SNS, Radovanom Žerjavom in Zmagom Jelinčičem. S predsednikom največje opozicijske stranke SDS Janezom Janšo pa se bo srečal "prav kmalu". Ker pa oba želita, da to srečanje ne bi potekalo pod pritiskom medijskih "žarometov", bosta po pogovorih ocenila, "koliko, kdaj in kako" o vsebini obvestiti javnost.

S tem bo predsednik vlade sklenil krog pogovorov z najvišjimi predstavniki opozicije v parlamentu. Kot pojasnjuje premier, je tem za pogovore veliko. Po njegovih besedah v Sloveniji, podobno kot v mnogih drugih državah, potekajo posvetovanja ne le glede okrevanja nacionalnega gospodarstva, ampak tudi o tem, kako ravnati v napetih mednarodnih okoliščinah.

"Ena od tem je prav gotovo, kako v teh okoliščinah presegati morebitno politično nestabilnost tako, da ta ne bo ogrožala naših nacionalnih interesov. Ti pa so povezani s tem, da se nadaljuje okrevanje gospodarstva, da se še naprej krepi, ne pa razdrobi ugled, ki si ga je Slovenija pridobila," je še povzel premier.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.