Slovenija
0 ogledov

Brez novosti strah pred nekonkurenčnostjo

Slovenija 06.12.11, rogla, smucisce, zasnezevanje, snezni topovi, snezni top, fo Žurnal24 main
Smučanje. Letos nobene novosti na napravah. Smučarje pri nas vabijo s kartico popustov in razmeroma dobrimi snežnimi razmerami.

Na slovenskih smučiščih je okoli 200 žičniških naprav, in če bi hoteli ostati samo konkurenčni, bi morali vsako leto obnoviti ali zgraditi najmanj od dve do tri nove naprave, so prepričani v Združenju slovenskih žičničarjev. V letošnji sezoni namreč ne bodo odprli niti ene nove žičnice.

Pripravljali bi ukrepe

Za primerjavo: v Italiji odprejo med 30 in 35 novih naprav na leto, v Avstriji pa kljub krizi kar od 40 do 45. Žičničarji so težavo že naslovili na ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki bo skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije pripravil načrt ustreznih ukrepov. Kljub temu napovedujejo dobro sezono, saj so bili z obiskom prejšnji konec tedna, ko je že obratovala večina smučišč, zadovoljni.

Popuste lahko kupite

Smučarje sicer letos vabijo s posebno kartico Active Slovenia, ki jo je mogoče naročiti preko spleta ali kupiti na bencinskih servisih Petrol. Kartica, ki stane pet evrov, prinaša 30 odstotkov popusta na dnevne smučarske vozovnice na izbranih smučiščih na določen dan v tednu (katero smučišče je v akciji, bo sproti objavljeno na spletni strani kartice), prav tako pa bo s kartico veljal desetodstotni popust na vse dnevne smučarske vozovnice. V decembru so prodali že tri tisoč omenjenih kartic.

Novost je tudi enotna smučarska vozovnica po ceni 159 evrov, s katero bodo odrasli (zlasti ciljajo na tuje goste) lahko šest dni smučali na različnih slovenskih smučiščih, otroci pa že za manj kot sto evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.