Slovenija
17 ogledov

Brez odločitve o prodaji

Jašovič Anže Petkovšek
NLB. Nadzorniki zaradi nesklepčnosti nič o Mercatorju.

Seja. Zaradi morebitnega navzkrižja interesov se je iz odločanja o prodaji 10,75-odstotnega lastniškega deleža, ki ga ima NLB v Mercatorju, izločilo več članov. Nadzorniki pri odločanju o prodaji paketa delnic najboljšega soseda zato niso bili sklepčni. Je pa nadzorni svet sprejel odstop Stojana Petriča, ki ga je napovedal že prejšnji teden, upravi pa so predlagali, naj za odločanje o Mercatorju skliče skupščino.

Nadzorniki so izbrali nominacijsko komisijo, ki bo pripravila postopek in merila za izbor novega predsednika uprave naše največje banke. Božo Jašovič je zaradi pritiska države, naj NLB ne proda delnic Mercatorja, 
decembra odstopil.

Komentarjev 1
  • Votko 17:38 26.januar 2012.

    Na NLBju se pa že počasi preveč sprenevedajo in igrajo z lastnim zdravjem. Sploh ne vem kako lahko pomislijo na prodajo Mercatorja. to bo škodljivo tako za banko, za mercator sam in pa za celotno slovensko gospodarstvo. že tako nam ...prikaži več ne gre preveč dobro, potem pa še tole. kar pozabimo lahko da bomo potem v mercatorju še kupovali slovenske izdelke. poglejte si samo v drogerije DM, kjer sploh ne moreš več dobiti slovenskih izdelkov, kar je kar sramota in namesto da bi zaščitili slovenske izdelke in nacionalni interes, mi bedaki dobro robo prodajamo!