Slovenija
20 ogledov

Brez plač gredo na ulice

Martin Dular, sindikat STS Barbara Bradač
Mirni protest. Delavci Elektrokovine opozarjajo na slab položaj in neizplačane plače.

“Od dela in s praznimi žepi se ne da živeti. S protestom želimo opozoriti na nepravilnosti,” je za Žurnal povedal Martin Dular, sekretar podravskega sindikata Skei Maribor.

Regres pozabljen od 2010

Delavke in delavci mariborskega podjetja Elektrokovina Predstikalne naprave napovedujejo protestni shod, s katerim želijo opozoriti na svoj težak položaj v podjetju. Okoli 50 zaposlenih, med njimi je večina žensk, že tri mesece ni prejelo plač. Vodstvo podjetja jim je dolžno še polovico regresa za leto 2010 ter cela regresa za leti 2011 in 2012. “Delavci stavkajo že dva tedna, a to vodstva ne gane. Podjetja nočejo dati v stečaj,” je dodal Dular.

Shod prirejajo za 3. julij, ko se bodo zaposleni pod vodstvom sindikata zbrali pred Mestno občino Maribor, nato se bodo sprehodili do inšpektorata za delo, shod pa bodo končali pred davčno upravo. “Shod delavk in delavcev bo potekal mirno, v upanju, da se krivice čim prej odpravijo, saj so v brezizhodnem položaju, njihovo človeško dostojanstvo pa je hudo načeto,” pravijo v Skeiu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.