Slovenija
1 ogledov

Brez plačila suhe pipe

Udeleženci konference (z leve): Philip Riddle, izvršni direktor Visit Scotland, Žurnal24 main
Lastniki hotelov so občini dolžni 50 tisoč evrov, zato jim je župan zagrozil z zaprtjem vode.
 
 

Od obiska predstavnikov škotskega turizma si obetamo tudi dolgoročnejše sodelovanje.

Klemen Langus

 
Družina Pačnik, ki ima v lasti več hotelov ob Bohinjskem jezeru, upravlja pa jih podjetje Alpe Adria Turizem, občini dolguje 30 tisoč evrov turistične takse in 20 tisoč evrov za komunalne storitve.

"Če ne bodo plačali do konca junija, bomo ukrepali v skladu z zakoni in hotelom zaprli vodo," je včeraj pojasnil bohinjski župan Franc Kramar in dodal, da je občina pristala celo na obročno plačevanje komunalnih prispevkov, pri turistični taksi pa poteka davčna izterjava.

 

Kartica gost Bohinja

Ugodnosti. S to kartico lahko gostje v Bohinju brezplačno parkirajo in imajo razne popuste, ki letos veljajo tudi v Kranjski Gori, Kobaridu, Tolminu, Ljubljani in na Bledu. Parkirnina za druge goste in obiskovalce v Bohinju je en evro na uro, na voljo pa je okoli dva tisoč parkirnih mest.

"Za bohinjski turizem je zdajšnje stanje katastrofalno, saj je v hotelih ob jezeru, z izjemo hotelov Jezero in Bohinj, nemogoča kakovostna ponudba, dobre kadre nadomeščajo delavci iz Hrvaške. Pritožbe gostov dobivamo na občino in Turizem Bohinj," pravi Kramar. Glede poletne sezone pa je optimističen, saj meni, da bodo mnogi Slovenci poletni dopust preživeli po Sloveniji. Na to računa tudi Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj.

V Bohinju si želijo, da bi se poletna sezona začenjala z mednarodnim festivalom alpskega cvetja, ki se je začel v petek in se bo končal 5. junija. Včeraj je tako potekala mednarodna konferenca o trajnostnem turizmu, na kateri so si udeleženci izmenjali najboljše prakse Slovenije in Škotske.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.