Slovenija
13 ogledov

Brez prijave polna cena

Čeprav so do splošne subvencije v vrednosti dveh tretjin cene malice upravičeni Žurnal24 main
Šola. Zbiranje prijav za prehrano 2011/12; rok za oddajo obrazca 30. junij.

Subvencija. Tudi prihodnje šolsko leto bodo imeli osnovnošolci in dijaki subvencionirano malico.

Šolska malica 30, dijaška 82 centov
• 2/3 cene. Subvencija za šolsko malico, ki stane 80 centov, znaša 50 centov, za dijaško malico, ki stane dva evra in 42 centov, pa evro in 60 centov.

• Dodatne subvencije. Glede na socialni položaj lahko dijaki in učenci dobijo dodatno subvencijo malice. Iz državnega proračuna so zagotovljene tudi subvencije za kosila.

Čeprav gre za splošno subvencijo, do katere so po zakonu upravičeni vsi šolarji in dijaki, se morajo starši v prijavi na šolsko prehrano vseeno izreči, ali subvencijo uveljavljajo ali ne. Če tega ne bodo storili, bodo morali plačati polno ceno malice. Rok za oddajo obrazca, ki ga šole pošiljajo te dni, je 30. junij.

V tem primeru bo subvencija veljala od prvega šolskega dne, sicer pa od naslednjega dne po oddaji prijave.

Pravočasna odjava
Če starši obroka za odsotnega otroka ne odjavijo pravočasno, šola obračuna celotno ceno malice.

Obroke, ki niso prevzeti v predvidenem času, pa lahko brezplačno odstopi drugim učencem oziroma dijakom ali humanitarnim organizacijam, piše v zakonu o šolski prehrani.

Komentarjev 1
  • privat 06:22 01.september 2012.

    skorupirenci kaj vas ni sram..otrokom vse zastonj..!! knjige ,malice,kina ,predstave....denarja je dovolj ni treba krasti še te male dušice! In g.Turk pravi da je predsednik take države... ki bogati na rečun mali otrok??