Slovenija
26 ogledov

"Brez prispevkov bi zaprli ambulanto"

Miro Lasbaher je po dveh dneh protesta danes ponovno odprl ambulanto. Žurnal24 main
Zdravnik iz Juršincev. Prostovoljnih prispevkov ne zbira več. S 5.300 evri bo pokril tekoče stroške.


"Ljudi k plačevanju prostovoljnih prispevkov ne pozivamo več. Zbrali smo 220 prispevkov v povprečni višini 24 evrov, skupaj torej 5.300 evrov, 300 evrov pa je prispevala občinska organizacija Rdečega križa,"
je pojasnil zdravnik Miro Lasbaher. Zaradi težav pri kritju stroškov ambulante je od pacientov sprejemal prostovoljne prispevke, a zagotavlja, da jih je zbiral zunaj rednega delovnega časa.

Opozorilo ZZZS

"Od zavarovanih oseb smo dobili prijavi o zbiranju prostovoljnih prispevkov. Pred 14 dnevi smo zdravniku poslali opozorilo, naj takšno početje preneha," je povedal vodja mariborske enote Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) Stane Frim. S primerom se bo ukvarjala tudi davčna uprava in ugotavljala, ali je tovrstno početje v skladu s predpisi.

Denar za račune


Zbrani denar je Lasbaher porabil za financiranje tekočih stroškov, zato se mu akcija ne zdi sporna. Pojasnil je, da so pobudo dali ljudje. Februarja je založil 4.000 evrov, marec bo pokril s prispevki, nekaj je ostalo še za april, maja pa naj bi se financiranje stabiliziralo.

V začetku leta je zdravnik sicer napovedal, da bo ambulanto zaprl, če mu ZZZS ne bo plačeval vseh opravljenih storitev. Z zavodom je medtem že podpisal novo pogodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.