Slovenija
13 ogledov

Brez razmetavanja denarja za kampanjo

Žurnal24 main
SDS, NSi in SLS so izrazile enotnost glede pokrajinskega referenduma.

Predstavniki treh koalicijskih strank SDS, NSi in SLS so si bili enotni, da bodo za kampanjo za pokrajinski referendum porabili le malo sredstev, saj bo kampanja temeljila na stikih z ljudmi. Jožef Horvat, vodja poslanske skupine NSi, je povedal da so se v njihovi stranki vedno zavzemali za zmanjšanje centralizacije, saj se na primer pomurske regije ne da koordinirati iz Ljubljane.

Nestrinjanje z Jankovićem
Poslanca SDS in predsednika odbora za lokalno samoupravo Franca Jazbeca moti, da je ljubljanski župan Zoran Janković meščane pozval k bojkotu referenduma o pokrajinah. Kot je pojasnil Jazbec, je ravno Mestna občina Ljubljana ob predstavitvi prvega pokrajinskega zemljevida podala pripombo, da bi želela imeti svojo pokrajino. Prav tako Jankovićeve izjave o tem, da naj bi šlo pri uvedbi pokrajin le za predvolilno potezo, zavrača tudi minister za lokalno samoupravo Ivan Žagar. Ta namreč meni, da gre le za lastno politično promocijo oziroma medijsko izpostavljenost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.