Slovenija
26 ogledov

Brez sindikalnih govorov

Predsednik države je sicer dejal, da Slovenija počasi prihaja iz gospodarske kri Žurnal24 main
Podjetja bodo še odpuščala.

“Določena podjetja že kažejo znake, da bo potrebno odpuščanje delavcev. Bojim se, da se bo kriza najbolj poznala šele letos,” zaskrbljeno pravi Gregor Cerar, predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) za Koroško in Podravje.

V Podravju je trenutno 15 tisoč brezposelnih; v enem letu se je brezposelnost povečala za 50 odstotkov. “Zadeva je zastrašujoča in bojim se, da je lahko še huje,” dodaja Cerar. Kljub tem napovedim pa med obiskovalci tradicionalne prvomajske prireditve ni bilo čutiti delavskega naboja.

Govoril le Türk
Na mariborski tržnici se je zbralo okrog tisoč obiskovalcev, večinoma upokojencev, ki so z bučnim ploskanjem pozdravili edinega govornika – predsednika države. Tako letos kljub napovedim organizatorjev nismo slišali sindikalnih govorov. Nekaj uvodnih in pozdravnih besed je povedal le Cerar. Predsednik ZSSS Dušan Semolič pa je udeležbo zaradi slovesnosti v Opatjem selu na Krasu odpovedal, čeprav je bil s Türkom kot govornik napovedan tudi na sindikalnih plakatih.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Neuradno je bil Türk edini govornik, ker je tako zahteval njegov protokol. Predsednik je poudaril nujnost in pomembnost socialnega dialoga, odsotnost Semoliča pa pojasnil tako, da funkcionarji obiščejo različne dogodke na različnih krajih, in dodal: “Upam, da ste bili zadovoljni s tem, kar sem vam povedal, in da ne potrebujete dodatnih govornikov.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.