Slovenija
27 ogledov

Brez strehe jih bo ostalo 3.500

JSS MOL Anže Petkovšek
Javni razpis. Prejeli so 3.985 vlog, v neprofitna stanovanja se jih bo vselilo 442.

Ljubljana. Le 15 odstotkov od 2.170 družin, ki so se prijavile na 14. razpis Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana (JSS MOL), bo dobilo neprofitno najemno stanovanje. Med samskimi jih je bilo uspešnih šest odstotkov, med invalidi dobra polovica. Rezultati razpisa bodo v soboto objavljeni v Žurnalu, na spletni strani JSS MOL in MOL ter oglasni deski JSS MOL.

Pritožijo se lahko županu

Na razpis je prispelo 3.985 vlog, od tega 637 prosilcev ni izpolnjevalo pogojev. Med upravičence bodo razdelili 442 stanovanj, od tega 289 tistim, ki so na listi A in jim ni treba plačati lastne udeležbe ter varščine, in 153 upravičencem z liste B, ki to morajo plačati. Vsi prijavljeni bodo dobili tudi odločbe o uvrstitvi oziroma neuvrstitvi na prednostno listo upravičencev, zoper katero se lahko pritožijo županu. “Ugotavljamo, da so potrebe po neprofitnih stanovanjih v Ljubljani čedalje večje, saj je na vsakem javnem razpisu za več kot tretjino več prijavljenih, in sicer jih je bilo na 12. razpisu 2.130, na 13. 2.909, zdaj pa 3.985,” pravi Bojan Albreht, predsednik nadzornega sveta JSS MOL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.