Slovenija
27 ogledov

Brez tehničnega ni odprtja

Že en teden dokončan priključek čaka na jutrišnji tehnični pregled. Če bo vse v Žurnal24 main
Naklo. Dokončan avtocestni priključek čaka na jutrišnji tehnični pregled.

Novi avtocestni priključek v Naklem v smeri Ljubljane bo odprt prihodnji teden, napoveduje družba za avtoceste (Dars).

Gradbena dela so sicer že približno en teden končana, kar so na Darsu potrdili, vendar pa kljub temu priključek še ni predan namenu.

Tehnični pregled
Pri Darsu pojasnjujejo, da čakajo na tehnični pregled, ki je napovedan za jutri. “Ni možno, da bi ga predali prej,” je dejal Marjan Koler iz službe za komuniciranje pri Darsu.

Na vprašanje, ali odprtje zavlačujejo morebitne tehnične ali druge težave težave, je odgovoril, da bo z odgovori na vsa vprašanja glede ustreznosti priključka postregel prav omenjeni pregled.

“Dars bo priključek predal prometu takoj po pridobitvi uporabnega dovoljenja, predvidoma v začetku prihodnjega tedna,” je
zaključil.

Veliko koristi
“S tem bo končano obdobje, ki je trajalo več kot deset let in v katerem smo si prizadevali za izgradnjo priključka, ki je v preteklosti že bil, a je bil ob načrtovanju gradnje gorenjske avtoceste ukinjen,” je že pred časom dejal nakelski župan Ivan Štular, meneč, da bo nov priključek velika pridobitev za prebivalce njegove in tržiške občine, zlasti za razvoj turizma.

Razbremenil pa naj bi tudi regionalno cesto Podbrezje–Naklo in preusmeril tovorni promet na 
avtocesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.