Slovenija
36 ogledov

Brez testa za droge pri funkcionarjih

Koalicijska večina je zavrnila predlog zakona, ki mu niso prikimali niti vsi v o Žurnal24 main
Funkcionarjem se ne bo potrebno testirati za droge. Ogorčena večina v državnem zboru je predlog zakona, ki bi uvedel obvezno preverjanje, ali ga vodilni državljani kdaj "spohajo", zavrnila.

Za zakon, ki je bil v prvem branju, je glasovalo 26 poslank in poslancev, proti pa 44. Zakon je predlagala SDS, z njim pa je želela urediti obveznost testiranja za funkcionarje na prisotnost prepovedanih drog v organizmu, organizacijo, postopek testiranja in objavo poročila o ugotovitvah testiranja. V stranki namreč ugotavljajo, da je droga med politiki vse bolj razširjena, javnost pa da ima pravico vedeti, ali je javni funkcionar pri svojem ravnanju pod nezaželenim škodljivim vplivom.

Funkcionarji, ki bi se po zakonu morali testirati na droge, so poslanci, predsednika republike in vlade, ministri in državni sekretarji. Predlog je predvideval, da bi se vsak funkcionar enkrat v koledarskem letu svojega mandata moral udeležiti testiranja na prisotnost prepovedanih drog v organizmu.

Koalicija pa je predlog zakona raztrgala, saj po njihovi oceni pretirano posega v zasebnost funkcionarjev, njegov namen pa naj bi bil zgolj obračun s političnimi nasprotniki.

K predlogu zakona so botrovale govorice, da sta med uživalci drog tudi Katarina Kresal in Borut Pahor. Oba sta trditve kategorično zanikala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.