Slovenija
4 ogledov

Brez tožilca in sodnika

Žurnal24 main
Prizorišče napada. Tam ni bilo ne dežurnega preiskovalnega sodnika ne tožilca, trdijo zanesljivi viri.

Preiskava. "Izjemno pomembno je, kaj policist, ko pride na kraj dogodka, sporoči sodniku. Na podlagi tega sodnik presoja, ali je nekdo umrl v sumljivih okoliščinah, zaradi česar mora opraviti ogled prizorišča," pojasnjuje pravosodni strokovnjak. Na prizorišču napada bulmastifov na Sašo Baričeviča preiskovalnega sodnika, ki načeloma vodi ogled, ni bilo. Niti tožilca.

Goršak in Jevšek potrdila
Policija je včeraj potrdila, da preiskujejo sum kaznivega dejanja zlorabe psov. Nakazujejo jo predmeti, najdeni na kraju dogodka.

Našo neuradno izjavo, da sta preiskovalni sodnik in tožilec manjkala, sta posredno potrdila tudi prvi človek policije Janko Goršek in prvi mož kriminalistov Aleksander Jevšek. Goršek je včeraj povedal: "Poudarjam, da je bilo na kraju dogodka več kot 20 ljudi: poleg policistov še veterinarji, patologi, zdravniki in delavci Žal."

Jevšek pa: "Ogled kraja so opravili policisti Policijske postaje Ljubljana; kriminalisti in kriminalistični tehniki. V ogledni skupini so bili tudi strokovnjak veterinar, veterinarski inšpektor, zdravnik inštituta za sodno medicino in predstavniki pogrebnega podjetja Žale."

Tudi o zlorabah položaja
Ker je bila na kraju dogodka tudi državna sekretarka s kmetijskega ministrstva Sonja Bukovec, Jevšek pravi, da na potek preiskave "nihče ni mogel vplivati. Če bomo med preiskavo naleteli na zlorabo uradnih položajev, bomo zadevo pripeljali do konca." Goršek pa je zatrdil, da ministrica Katarina Kresal, življenjska sopotnica odvetnika Mira Senice, ki je dosegel vrnitev psov Baričeviču, v preiskavo ne posega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.