Slovenija
74 ogledov

Brez vezave 194 evrov razlike

test Saša Despot
V petek minutu po polnoči začne prodajati iPhone 6 tudi Telekom, Simobil je napovedal nove modele in nižje cene. Brez vezave so šestice daleč najcenejše pri Telekomu, tudi do dvesto evrov cenejše kot drugod.

Osnovno verzijo iPhona 6 bodo od petka prodajali vsi trije mobilni operaterji. Brez vezave bo najcenejši pri Telekomu, najdražji pa pri Simobilu. 

iphone 6 tabela primerjava | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si
V primeru vezave so operaterji precej bolj poravnani. Pri Telekomu je doplačilo v primeru vezave za dve leti ne glede na paket 24,12 evra, pri Simobili in Tušmobilu pa je različno glede na paket in znaša od 17 do 32 evrov. 

Pri Simobilu je doplačilo za iPhone 6 16 GB najnižje v paketih Neskončni L in Orto gigastik, kjer znaša 24 evrov, na paketu Neskončni M znaša 27 evrov, na paketih Neskončni S in Orto Bombastik 29 evrov in na paketih Osnovni S, M, XS, Senior in Orto startastik in fantastik pa 31 evrov. 

Pri Tušmobilu je iPhone 6 s 16 GB spomina mogoče najceneje dobiti v vezavi, ampak je pri najcenejšem obroku za telefon je paket toliko večji in dražji, da je skupni mesečni strošek deset evrov višji, kot če bi vzel najmanjši paket in največje doplačilo za telefon. 

Za paket premium XL je mesečno doplačilo za telefon 17 evrov, za Premium L 30, za Premium M 32 in za Mingl odbit 31 evrov, skupni mesečni strošek za paket in telefon pa je od 47 do 57 evrov.

Za večjo različico 96 evrov več

Trenutno so pri nas naprodaj le najslabši modeli šestice, a se bo to v tem tednu spremenilo. Telekom v petek minuto čez popolnoč začenja s prodajo vseh spominskih različic in Plusa z najmanj spomina, medtem ko Simobil še v tem tednu obljublja Plus z najmanj spomina in šestico z 64 gigabajti spomina. 

Večji iPhone 6 Plus s 16 GB spomina in iPhone 6 s 64 GB spomina imata enako ceno in pri Telekomu na mesec staneta štiri evre in osem centov več kot najslabša šestica, pri Simobilu pa štiri evre več. 

Pri Simobilu bo njuna cena brez vezave 999 evrov, pri Telekomu pa skoraj dvesto evrov manj: 812 evrov. 

Pri 128 GB še brez konkurence

iPhone 6 z 128 GB spomina bo za zdaj prodajal le Telekom, njegova cena brez vezave bo 926 evrov ali ob vezavi dve leti po 32,50 evra na mesec.

Komentarjev 1
  • dino.sepe 21:12 27.oktober 2014.

    Vedno moraš tako gledat, da je zelo malo tistih, ki si lahko tako drag telefon privoščijo v prosti prodaji in ga lahko kar tako skeširajo. takšnih je zelo zelo malo, zato se večina odloča za vezavo in da ima najmanjši ...prikaži več mesečni obrok. s tega stališča pa potem še vedno pride najbolj ugodno nakup pri tušmobilu, pa še izbira paketov je večja in boljša. t pa na koncu tudi nekaj šteje!