Slovenija
13 ogledov

Brez vozil še dober teden

Karantanska cesta je še zaprta za promet. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Septembra bodo dela na Karantanski cesti končana.

Do 1. septembra bo končana rekonstrukcija Karantanske ceste. Na občini so na začetku leta sicer predvidevali, da bo resno poškodovana vpadnica v središče Domžal obnovljena še ta mesec. Na vprašanje, zakaj dela še niso končana, so odgovorili, da drugega roka kot septembrskega niso postavili.

Trenutno podjetje Gratel izvaja zaključna dela, konec tedna pa so začeli tudi asfaltirati ceste in kolesarske poti, je povedala Vera Vojska z domžalske občine. Sledili bodo izdelava hodnikov za pešce, montaža razsvetljave in mestne opreme ter sajenje hortikulture, je dodala. Uredili bodo zelene površine, zasadili drevesa, postavili koše za smeti ter na severnem delu ulice namestili klopi in prostore za kolesa.

Stroški okoli milijon evrov
Dela so na začetku leta ocenili na okoli milijon evrov, končna vrednost pa bo, pravijo na občini, znana po končnem obračunu del po gradbeni dokumentaciji. Stroške bodo plačali s kreditom, obresti pa bo sofinancirala Evropska unija, so zapisali.

Na začetku meseca pa so na občini že končali rekonstrukcijo srednje ceste v Depali vasi. Zdaj še urejajo okolico in dokončujejo priklop javne razsvetljave. Krajši krak ceste, dolg okoli sto metrov, bodo preplastili do konca meseca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.