Slovenija
15 ogledov

Brez zagotovila o posegih v pokojnine

slovenija 20.03.13, Alenka Bratusek, mandatarka, izredna seja DZ, na kateri so  Anže Petkovšek
Premierka Bratuškova je med drugim odgovarjala na poslansko vprašanje o poseganju v višino pokojnin. Letos zniževanja gotovo ne bo.

Premierka Alenka Bratušek je v odgovoru poslancu DeSUS-a Francu Jurši dejala, da vlada letos ne bo posegala v pokojnine zaradi varčevanja. Za leto 2014 pa ni dala zagotovila, da zaradi varčevanja ne bi posegli tudi v pokojnine.

Prepričana v pravičnost

"Tisti, ki imajo več, bodo plačali več," je odgovorila na vprašanje poslanca SLS Franca Bogoviča, ali res predvideva, da lahko lastniki nepremičnin ob vseh težavah, s katerimi se soočajo, prenesejo še to obdavčitev.

Obdavčitev nepremičnin bo najmanj negativno vplivala na gospodarsko aktivnost v državi, je prepričana predsednica vlade. Ob tem je opozorila, da se konsolidacije javnih financ nikakor ne da izpeljati samo z varčevanjem, kot je bila politika prejšnje vlade.

Podobno je odgovorila na vprašanje poslanke NSi Ljudmile Novak, ali še vedno verjame, da je mogoče z dodatnimi prekomernimi davčnimi obremenitvami zagnati gospodarstvo. "Kam so nas pripeljali ukrepi prejšnje vlade, je jasno: skoraj petodstotni padec gospodarske aktivnosti v prvem tromesečju letos," je dejala in ponovila, da je pravilna kombinacija ukrepov na prihodkovni in odhodkovni strani edina prava pot.  Novakova jo je sicer spraševala še o ukrepih vlade za zagotovitev novih delovnih mest.

Komentarjev 6
  • Avatar praufo
    praufo 07:18 18.junij 2013.

    verjamem, da ga niste videl, veliko je natege, ampak recimo ta dva sistema zaenkrat še izplačujeta, probat je treba

  • 42dc846b75a8058564f70854b45ab91ee17c5f62 06:56 18.junij 2013.

    praufo, tole "klikanje" je bilo popularno že kar kakšnih 10 ali več let nazaj. In smo klikali. In se je nabralo toliko, da se je že splačalo dati v izplačilo. In denarja NIKOLI NISMO VIDELI. Tako da je to en larifari!

  • Avatar praufo
    praufo 19:16 17.junij 2013.

    Ta Slovenija po mojem nima več perspektive. Trebo bo delat globalno preko neta.Registrirajte se http://www.neobux.com/?rh=70726175666F in začnite klikat. Malo med šihtom itd. Verjemte, da se bo nabralo. Sčasoma naberete referale oz. tiste ki klikajo za vas in za nas in tko pač deluje.