Slovenija
24 ogledov

Breza za 5.700 evrov

Zmago Jelin%C4%8Di%C4%8D Žurnal24 main
Tožba. Gozdarji: Zmago Jelinčič ni mogel vedeti, da drevo gnije in da se bo podrlo.

Od mnenja, ki ga bo v naslednjih tednih izdelal izvedenec medicinske stroke, je odvisno, ali bo ljubljanska sodnica sploh še nadaljevala obravnavo tožbe, s katero občan Tonček Rakovec od poslanca Zmaga Jelinčiča Plemenitega zahteva 5.700 evrov odškodnine.

Rakovec na sodišču terja povračilo, ker menda leta 2006 nekaj mesecev ni mogel delati, saj naj bi bil na bolniškem dopustu zaradi poškodb in psihičnih težav, ki naj bi jih utrpel, ko se je nanj zrušilo drevo z Jelinčičevega vrta.

Takrat se je gospod mimo moje hiše peljal s službenim vozilom. Z vrta se je zrušila breza in mu padla na pokrov motorja,” pove Jelinčič, ki ga včeraj zaradi drugih obveznosti sicer ni bilo na obravnavo tožbe na sodišču.

Zdravnik pa mora zdaj ugotoviti, kdaj je Rakovec končal zdravljenje. "Tožba je bila lani vložena že po preteku triletnega roka od konca zdravljenja, ki ga zakon določa za vložitev take tožbe,” meni Jelinčičev odvetnik Jožef Klavdij Novak iz družbe Čeferin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.