Slovenija
42 ogledov

Brezdomec kriv razžalitve Gorenaka in Janše

Slovenija 24.11.11, janez jansa, sds, intervju, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Brezdomec Boris Klinar je bil pogojno obsojen zaradi razžalitve Gorenaka in Janše.

62-letnega brezdomca Borisa Klinarja so obsodili na tri mesece pogojnega zapora z enoletno preizkusno dobo. Klinarja ali Fidela, kot je bil znan na spletnem portalu Politikis, sta zaradi razžalitve ovadila politika Vinko Gorenak in Janez Janša, poročajo mediji.

Ovaden je bil zaradi komentarjev, ki jih je konec leta 2011 in v začetku leta 2012 pisal pod članke, objavljene na spletnem portalu politikis.si. V njih je denimo zapisal, da bi bilo treba Gorenaka vreči v Barbarin rov, za Janšo pa, da je lažnivec, tat in da bi moral pred strelski vod. Za vzdevkom Fidel se je skrival Boris Klinar, ki ima stalno prebivališče prijavljeno v mariborskem zavetišču za brezdomce.

Krivdo priznal

Na četrtkovem predobravnavnem naroku je Klinar priznal krivdo. Dejal je, da priznava navedbe iz obtožbe, ki mu očita kaznivi dejanji razžalitve.

Kot je predlagalo tožilstvo, mu je sodnica Helena Vidic Bizjak izrekla pogojno kazen: za vsako od kaznivih dejanj je dobil po dva meseca zapora, enotno kazen pa je določila na tri mesece.

Tožilstvo je predlagalo dveletno preizkusno dobo, sodišče pa se je odločilo za enoletno, ker Klinar še ni bil kaznovan.

Komentarjev 2
  • Avatar čavez
    čavez 10:54 29.november 2013.

    Vse čestitke butalam Butale v vladi, butale v parlamentu, butale v sodstvu razen med klošarji se morda najde še kakšen normalen.

  • KOJAK 10:48 29.november 2013.

    BRAVO SLOVENSKO SODSTVO!Prešnji teden je nekdo dobil 400 ur družbeno koristnega dela, ker je UBIL dve ženski z avtomobilom. Ta revež pa dobi zaporno kazen (res da pogojno).BANANISTAN