Slovenija
84 ogledov

Brežice na naslovnicah tujih medijev

Brežice na naslovnicah sosednjih medijev
1/5
Žurnal24 main
Begunska kriza v Sloveniji je po požaru v brežiškem sprejemnem centru prišla tudi na naslovnice tujih, predvsem sosednjih medijev. Video televizije Channel 4 prikazuje begunce, kako prečkajo mrzlo Sotlo.

"Situacija na balkanski poti eskalirala," piše nemški Bild in napoveduje izredni evropski vrh o beguncih, ki ga je za nedeljo sklical predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker. "Šotori goreli, Slovenija na mejo poslala vojsko."

Avstrijski časnik Kronen Zeitung, ki je požar v Brežicah prav tako postavil na prvo stran spletne izdaje, enako piše o stopnjevanju napetosti. "Begunci iz protesta zažgali šotore," piše v naslovu.

Hrvati poročajo o kaosu

Hrvaški 24sata, ki ima na naslovnici fotografijo požara iz Brežic, poroča, da je tisoč ljudi prebilo srbsko-hrvaško mejo pri Babski ter da vlada v Sloveniji zaradi beguncev kaos, Jutarnji list pa, da so begunci zažgali šotore v Brežicah in prav tako poroča o kaosu pri severnih sosedih.

Britanski BBC, ki je zadnjo novico o Sloveniji objavil včeraj, se v naslovu sprašuje, kako se Slovenija sooča z begunsko krizo. "Slovenija je posvarila, da število migrantov, ki v zadnjih treh dneh vstopajo v državo iz Hrvaške presega njene zmožnosti," piše BBC in navaja, da je slovenski parlament po pričakovanjih odobril načrte, po katerih bo policiji na meji pomagala vojska. 

Begunci prečkajo mrzlo Sotlo

Televizija Channel 4 News je objavil pretresljiv video, v katerem je prikazano, kako begunci, med njimi so ženske in otroci, prečkajo mrzlo reko Sotlo na hrvaško Slovenski meji.

 
Migrants cross river at the Slovenian border

Migrants and refugees, including women and children, wade across a freezing river at the Slovenian border. Over a thousand people were transported by train from Croatia and set down in fields early on Wednesday morning to cross into Slovenia on foot.

Posted by Channel 4 News on 21. oktober 2015