Slovenija
15 ogledov

Brezkompromisno o terminalu

Roko Žarnić se opravičuje za nevšečnosti zaradi vrednotenja nepremičnin. (Foto: Žurnal24 main
Italija zatrjuje, da je v zvezi s kopenskim plinskim terminalom v Žavljah odgovorila na vse slovenske zahteve. Ministrica: "Razprava je končana."

Tako je slovenskemu okoljskemu ministru Roku Žarniću na današnjem srečanju zagotovila njegova italijanska kolegica Stefania Prestigiacomo. Podrobnosti ni navajala, je pa Žarnić dejal, da so od italijanske strani prejeli še nekaj novih podatkov.

Prestigiacomova je tako dejala, da je razprava o plinskih terminalih končana, saj so odgovorili že na vse pomisleke.

Italija brez kompromisov, Slovenija dobrososesko
Žarnić je še dejal, da sam ni v položaju, da bi dajal končne zaključke glede plinskih terminalov, saj mora o tem svoje povedati vlada. Meni, da je treba vse akcije peljati v smeri dobrososedskih odnosov

Italija res ne namerava več čakati. Že 4. junija bo meddržavno tehnično srečanje o vprašanju gradnje podmorskega plinovoda, ki bi bil povezan z žaveljskim terminalom. Takrat bodo predstavili tudi načrt za gradnjo drugega, morskega, plinskega terminala v Tržaškem zalivu. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.