Slovenija
18 ogledov

Brezovar pa naokrog

Inšpektorja Brezovarja je naš fotograf ujel pred Kolosejem, kjer je imel predava Žurnal24 main
Delovni inšpektor. Dopoldne, ko naj bi bil v službi, je predaval za zasebno podjetje. “Koristil sem nadure,” se brani.

Bralec nas je obvestil, da si inšpektor za delo Borut Brezovar izboljšuje svoj materialni položaj kot predavatelj, in to kar med rednim delovnim časom.

Nad navzkrižje interesov

Zakon. Inšpektor ne sme opravljati predavanj in seminarjev za subjekte, pri katerih opravlja nadzor ali bi ga lahko v sklopu svojih delovnih obveznosti opravljal.

Sklep vlade. Uslužbenci v državni upravi lahko za plačilo predavajo le v prostem času.

Včeraj se je prvi inšpektor res udeležil tako imenovanega Koktajla sprememb, ki ga je v Koloseju organizirala založba Verlag Dashöfer.

Pred stavbo ga je ujel tudi objektiv našega fotografa. Brezovar je 160 udeležencem iz različnih podjetij predaval o tipičnih kršitvah na področju delovnega prava.

A prvemu inšpektorju se njegovo dopoldansko predavanje ne zdi sporno. Kot nam je pojasnil, je za predavanje koristil proste ure, “ki jih ima prek roba dovolj”. Honorarja, kot pravi, ni prejel, vendar upa, da ga še bo.

Po njegovih besedah vsak dodatni zaslužek tudi prijavi davkariji in za vsako takšno predavanje sklene pogodbo z naročnikom.

Na naše vprašanje, zakaj torej pogodbe z Dashöferjem še ni sklenil, pa odgovarja, da se “ta pogodba po navadi ne pripravi vnaprej, lahko pa da je celo že pripravljena”, a tega ne ve in je ni podpisal, ker se mu je zjutraj mudilo.

Ali to potem pomeni, da je delal na črno? “Saj nisem nobenega izdelka naredil,” odvrne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.