Slovenija
9 ogledov

Brezovarja naj bi pozval k odstopu

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Predsednik protikorupcijske komisije Goran Klemenčič naj bi jutri k odstopu pozval direktorja inšpektorata za delo Boruta Brezovarja.

Na okrogli mizi na Študentski borzi naj bi Goran Klemenčič dejal, da bodo k odstopu pozvali Boruta Brezovarja, proti kateremu teče že več postopkov, poroča portal rtvslo.si.

Na okrogli mizi je Klemenčič še dejal, da so se pravila igre pri nas konec 80. let spremenila, niso bila dorečena in še danes niso. "Regulatorji so med tem spali, ker jih država ni vzpostavila, vzpostavila je zgolj lupine, ki so še danes zgolj lupine. NPU ima 50 preiskovalcev, tožilcev pa je v Sloveniji 170, kamorkoli se obrneš pa sumi kaznivih dejanj," je dejal Klemenčič.

Poudaril je, da je v primerjavi s klasičnimi kriminalnimi dejanji moralna obsodba pri kriminalu belih ovratnikov izredno nizka, škoda pa neprimerno večja. "Zaradi tega sta pri nas v porastu alkoholizem in družinsko nasilje. Zaradi tega so bila uničena življenja. Te ljudi bi morali obravnavati kot morilce, in to pravim jaz, ki se že vse življenje ukvarjam s človekovimi pravicami," je še dejal.

Inšpektor v navzkrižju interesov
O navzkrižju interesov, v katerem se je znašel direktor inšpektorata za delo, smo v Žurnalu24 že pisali. Spomnimo. Decembra lani smo Brezovarja ujeli, ko je dopoldne, ko naj bi bil v službi, predaval za zasebno podjetje. Brezovar nam je takrat dejal, da je "koristil nadure"

V skladu z zakonom inšpektor ne sme opravljati predavanj in seminarjev za subjekte, pri katerih opravlja nadzor, ali bi ga lahko v sklopu svojih delovnih obveznosti opravljal. Vlada pa je sprejela sklep, po katerem lahko uslužbenci v državni upravi za plačilo predavajo le v prostem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.