Slovenija
37 ogledov

Brezovarjev "mutast odzivnik"

null Žurnal24 main
Delo na črno. Kampanja za 36 tisoč evrov. Telefon za prijavo zvoni v prazno.

Včeraj smo na telefonsko številko inšpektorata za delo dvakrat poskušali oddati prijavo zaradi zaposlovanja na črno, vendar nam to ni uspelo. Telefon je zvonil v prazno.

Na težave z odzivnikom nas je opozoril tudi bralec, ki je želel prijaviti vulkanizerja in je bil od nas sicer uspešnejši, ker je zvezo dobil.

“Nisem prepričan, da ta odzivnik sploh deluje in da to kdo sploh kdaj posluša. V ozadju se sliši, kot da se nekateri v pisarni nekaj med sabo pogovarjajo, tako da imam pri vsej stvari občutek, da je namenjena sama sebi,” je dejal.

“Najprej sem mislil, da sem kaj narobe naredil, in za vsak primer ponovil vajo, a ta odzivnik je vseskozi enako mutast,” je bil kritičen sogovornik.

Naj spomnimo, da so na ministrstvu za delo na začetku jeseni z intenzivno medijsko kampanjo, ki je stala skoraj 36 tisoč evrov, napovedali vojno delu in zaposlovanju na črno.

V ta namen so po slovenskih mestih razobesili veleplakate, objavljali radijske oglase in delili brošure. Prav v eni izmed njih smo našli tudi omenjeno telefonsko številko, na kateri naj bi bil prek telefonskega odzivnika za prijave dosegljiv inšpektorat za delo.

Podatke, koliko prijav so dobili med kampanjo, na inšpektoratu še obdelujejo; kot so pojasnili, “jih ena gospa vnaša za celo Slovenijo”. Sicer pa telefonske številke, na katero smo klicali, niso ukinili, so odgovorili.

Nabutal inšpektorja
Bralec ni vedel, da je delo naročil pri šušmarju, dokler se niso začele težave in se je o podjetniku pozanimal pri sosedih.

“Tabla je velika, na njej piše: samopostrežna avtopralnica, vulkanizerstvo, avtooptika itd. Pozneje sem ugotovil, da je možakar pred časom zaprl espe, zdaj pa mirno dela naprej. Sosedje so mi povedali, da je namahal nekaj strank in celo inšpektorja ter da zato tudi inšpektorji sploh ne hodijo več blizu. On je njihov lokalni strojan,”
je izkušnjo opisal bralec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.