Slovenija
130 ogledov

BREZPLAČNA E-KNJIGA ZA VSE BRALCE: Kako trgovati z zlatom?

Fortrade Fortrade
Ena najmodernejših oblik poslovanja danes - trgovanje s ceno zlata (s tako imenovanimi CFD-ji zlata) na svetovni borzi preko interneta.

Ni potrebno, da ste finančni strokovnjak, da bi lahko trgovali na svetovni borzi. Tu trguje že na milijone ljudi, kot tudi na tisoče naših sodržavljanov.

Fortrade, bralcem portala zurnal24.si, podarja e-knjigo z naslovom “Kako trgovati z zlatom”.

Prevzemite svoj brezplačni izvod in osvojite osnove trgovanja z zlatom na največjem tržišču na svetu.

Knjigo prevzemite tukaj.

Zlato - simbol bogastva

Fortrade | Avtor: Fortrade Fortrade

Zlato se tradicionalno smatra za simbol bogastva vendar se prav tako pogosto uporablja kot varna investicija, katera ohranja svojo vrednost v kriznih časih. Največji del globalne proizvodnje zlata si delijo Kitajska, Južna Afrika, ZDA, Avstralija, Rusija in Peru medtem, ko sta največja kupca Indija in Kitajska. Zgodovinsko gledano je bila Južna Afrika primarna proizvajalka zlata.

Brezplačno e-knjigo z naslovom “Kako trgovati z zlatom” lahko prevzamete tukaj.

Zlato v številkah

Fortrade | Avtor: Fortrade Fortrade

Dejstvo je, da je izkop zlata zelo drag. Zaradi visoke cene eksploatacije zlata iz rudnikov se ocenjuje, da celotna teža vsega izkopanega zlata komaj doseže 145.000 ton.

Globalna proizvodnja zlata je še vedno nižja od povpraševanja. S trenutno ravnjo proizvodnje se pričakuje, da v manj kot 45-ih letih celotna ponudba ne bo zmogla zadovoljiti povpraševanja po tej plemeniti kovini.

Brezplačno e-knjigo z naslovom “Kako trgovati z zlatom” lahko prevzamete tukaj.

Fortrade | Avtor: Fortrade Fortrade

Od druge polovice leta 2013, posedujejo centralne banke okoli 32.000 ton zlata, kar znaša približno petino kadarkoli proizvedene količine zlata. Iz tega je jasno razvidno, da imajo centralne banke velik vpliv na gibanje cene zlata.

Ravno zato je 15 največjih evropskih centralnih bank, leta 1999 v Washingtonu, podpisalo sporazum, s katerim je letna količina zlata, katerega države podpisnice lahko kolektivno prodajo, omejena na 400 ton.

Brezplačno e-knjigo z naslovom “Kako trgovati z zlatom” lahko prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.