Slovenija
47 ogledov

Brezplačna kosila tudi na Obali

Meira Hot ocenjuje, da bi lahko prvih 15 upravičencev topel obrok dobilo še kone Žurnal24 main
Ljubljanski gostinec širi svojo dobrodelno idejo. S hrano bodo ljudem pomagali tudi na Primorskem.

"Naša družina je ob poročanju medijev o Enesu Musiću, ljubljanskem gostincu, ki od oktobra ponuja tople obroke ljudem v stiski, že razmišljala, kako bi se pridružila vsem tistim, v katerih se je v krizi prebudil čut dobrote. Odločili smo se, da se povežemo z njim in v našem lokalu zagotovimo kosilo za 150 otrok iz družin v stiski, ki jih namerava Musić med zimskimi počitnicami pripeljati na izlet na morje," pravi Meira Hot iz znane primorske podjetniške družine.

V Piranu že delijo

V Piranski občini sicer že od junija 2011 uspešno izvajajo projekt delitve toplih obrokov občanom, v katerem sodeluje šest gostincev, štirje iz Pirana in dva iz Lucije. "Letos je do toplih obrokov upravičenih 125 občanov (upravičenci so sicer razdeljeni na tri skupine, večina jih mora za topli obrok plačati en evro, nekateri dobijo obrok povsem brezplačno). Naš namen projekta je ravno ta, da ne delimo toplih obrokov v menzi oziroma ljudski kuhinji, ampak da ohranimo dostojanstvo ljudi. In kot kaže, nam to dobro uspeva, gostinci pa tako delujejo podobno kot v ljubljanskem Ham Hamu," pravijo v piranski občinski upravi.

Prava socialna država

"Za to, da pomagaš, ni treba biti bogat. Kaj ne bi bilo super, če bi Slovenija v svetu postala znana ne le po korupciji in nekaj športnikih, ampak recimo tudi po socialnosti? Prepoznavnost bi se nam vsem obrestovala," je prepričan lastnik Ham Hama Musić, ki je te dni začel iskati ljudi, s katerimi bo širil svojo idejo tudi na Obalo. Kontaktiral je nekaj gostincev v Kopru, Izoli in Piranu, zdaj pa čaka na njihov odgovor. "Upam, da se ne bojijo izpada prometa ali davčne uprave," še pravi. Če ne bi dobil nikogar, ki bi otrokom na izletu na morje dal kosilo, bi pice oziroma sestavine zanje na morje pripeljal kar sam iz Ljubljane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.