Slovenija
50 ogledov

Brezplačna kresna zabava na prostem

Kresovanje (Foto: Mladinsko športno kulturno društvo Verd) Žurnal24 main
V petek bodo po Sloveniji zagoreli številni kresovi. Ste že izbrali, kam se boste odpravili? Ponujamo vam nekaj predlogov.

V prestolnici bo tradicionalno kresovanje potekalo na Rožniku. Zabavale vas bodo skupine Dan D, Ave, Trio Oko z gostom Andreom Flegom, Adi Smolar, ansambel Krajcarji, manjkal pa ne bo niti kulturni program.

Prebivalci Vrhnike z okolico bodo tradicionalno kresovali na Stari žagi v Verdu. Program, ki ga pripravlja Mladinsko športno kulturno društvo Verd, se bo pričel ob 20. uri, sodelujoče pa bo zabaval ansambel Prosen. Kresovanje bo potekalo tudi v primeru dežja, saj bo prireditveni prostor pod streho.

 Ob 19. uri se začne kresovanje na Celjski koči, kres bodo prižgali ob 21. uri. Zabaval vas bo Ansambel Lipovšek, poskrbeli pa so tudi za adrenalinske navdušence, saj bo od 18. do 21. ure na voljo nočni bob kart.

Pestro bo tudi v okolici Maribora, kjer bo kresovanje s postavljanjem majskega drevesa v Koblarjevem zalivu. Vstop je prost.

Ob ognju se bodo družili tudi na Primorskem, in sicer na peščenem parkirišču pred Marino Portorož. Popoldne se bodo na prizorišču s svojimi dejavnostmi na stojnicah predstavila obalna društva, zvečer pa bodo dogajanje ob ognju poživili glasbeni izvajalci, med njimi Slavko Ivančič. Dogodek bodo popestrili s tombolo.

Tridesetega aprila se bo v Metliki začelo dogajati že ob 16. uri, saj bodo za Osnovno šolo Metlika potekali turnirji v košarki, odbojki na mivki in taroku. Pristopnina za športne udeležence znaša simbolična dva evra. Zvečer pa bodo prižgali kres nad metliškimi uličicami na veselici.

Turistično društvo Grmada iz Velikih Poljan pa bo letos proslavilo že 50. tradicionalno kresovanje. "Ob 21. uri bo zagorel kres, iskali bomo skriti zaklad, ob 23. uri pa bomo občudovali ognjemet. Za jedačo in pijačo bo poskrbljeno. V primeru dežja ognjemet odpade," so povedali organizatorji.

 V Boštanju pri Sevnici, kjer so se leta 2007 vpisali v Guinessovo knjigo rekordov z najvišjim kresom, bodo kresovanje začeli ob 19. uri v družbi ansambla Slovenski zvoki.

 

Zabava bo potekala tudi na Vesenjakovem travniku v Jagočah pri Laškem. Od 15. do 19. ure bo potekal program za otroke (likovne delavnice, družabne igre, lutkovne predstave ...), ob 21. uri pa bo ob zabavnem programu z DJ-jem zagorel kres.

Klub študentov Selške doline pripravlja kresovanje s koncertom skupine Niet. Potekalo bo pod šotorom v Selci nad Škofjo Loko. Vstopnina na dan dogodka bo 7 € (predprodaja ceneje). Dogodek se bo začel ob 21. uri.

Pestro bo tudi v Spodnji Idriji, kjer pripravljajo celodnevno prireditev Slovenski majnik. Obsegala bo prvomajske šege in navade, kresovanje, postavljanje in prižiganje šajbelčkov ter pogostitev za udeležence.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.