Slovenija
23 ogledov

Brezplačna počitniška doživetja

V Škrlovcu potekajo vsakodnevne prostoročne dejavnosti, kot so razne delavnice, Žurnal24 main
Krompirjeve počitnice. Otroci so vabljeni v dnevni center v Škrlovec.

V Škrlovcu – dnevnem centru za mlade in družine so med počitnicami pripravili brezplačni program. Vsak dan je tematsko obarvan, včeraj pa so si že ogledali zavetišče za male živali Perun. Danes bodo imeli v telovadnici osnovne šole Staneta Žagarja igre brez meja, jutri pa bodo plavali v olimpijskem bazenu. V četrtek bodo imeli kostanjev piknik na Svetem Joštu, kjer se jim bodo pridružili mladostniki iz dnevnih centrov Škofja Loka in Tržič. Če bo slabo vreme, pa bodo drsali v Ledeni dvorani Zlato Polje. Počitiški program bodo sklenili v petek, in sicer z umetniško kreativno delavnico v prostorih centra na temo noč čarovnic. “Izdelovali in krasili bomo buče, poslikali si bomo obraze in se našemili v čarovnice in čarovnike. Skuhali pa bomo tudi bučno juho s ščepcem čarobnega prahu,” je povedala strokovna delavka Suzana Čajič.

Pomoč in druženje

V centru ponujajo psihosocialno pomoč mladostnikom in njihovim družinam, ki se na socialnem, materialnem ali zdravstvenem področju spopadajo s stisko. Poleg pomoči je velik poudarek na druženju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.