Slovenija
29 ogledov

Brezplačne malice za ljudi v stiski

Ham ham gostilna piserija topli obrok brezplačno arhiv gostilne
V eni od ljubljanskih picerij ljudem v stiski ponujajo brezplačen topel obrok. Šef gostilne bo takšno ponudbo imel čez celo zimo.

V Bizoviku so se v gostilni in piceriji Ham Ham odločili, da bodo v času krize pomagali vsem tistim, ki imajo finančne težave. S tablo, ki jo imajo pred gostilno, vabijo goste, da pridejo na topel obrok. "Takšna ponudba sedaj traja tri dni, tako da še ni pretiranega odziva, se pa ljudje odzivajo. Veliko kličejo iz medijev, tako da se bo sedaj širil glas. Ne želim pa, da bi vse skupaj izpadlo kot reklama, temveč tako, kot se spodobi," je povedal šef gostilne Enes Musić.

Na vprašanje, zakaj se je odločil za takšno ponudbo, je povedal, da je bistvo vsega misel, ki jo je tudi napisal na tablo. Nekomu daš vse, mu pomeni malo, nekomu ponudiš malo, mu pomeni veliko, je tako njegovo vodilo za pomoč drugim. "Vsi smo že doživeli, da nekomu nudiš več, kot dobiš nazaj in moramo si drug drugemu pomagati. Odziv partnerjev in sodelavcev je velik, vsi so za pomoč, tako da v tem ne bom sam," je še povedal.

Na dan ponujajo osem vrst malice, dve pa jim ponavadi gredo slabše v promet, tako da so ljudem na voljo slednje. "Tisti, ki nima denarja, ne bo izbiral, temveč bo prišel na topel obrok. Vse je sveže, vsak dan imamo sveže meso in svežo zelenjavo od domačega dobavitelja. Nočemo malic, ki ostajajo, vreči v smeti. Gostje lahko pridejo na obrok že v času malic, ne šele potem, ko hrana ostane," še pove šef.

Največ ljudi, ki so prišli na brezplačen obrok, je starejših, od 50 let dalje, ocenjuje lastnik. "Mlajših zaenkrat še ni bilo in upam, da jih tudi ne bo. Čeprav mislim, da je tudi mladih veliko, ki so v stiski."

Na vprašanje, ali je dejansko pripravljen na velik odziv, je povedal, da bodo na dan pripravili od 100 do 200 obrokov, ki jih bodo ponudili. V ponudbo malic so uvrstili pice, kuhano hrano, meso z žara in pohano meso, tako da je na izbiro veliko različne hrane.

S takšno ponudbo bo razveseljeval več mesecev, "kolikor bo dolga zima, toliko bom vztrajal. Da mi ostane samo za jesti in piti, bom zadovoljen." Ali se mu bo to obrestovalo? "Se mi je že povrnilo," pravi.

Komentarjev 7
  • Neja35 11:50 26.oktober 2013.

    Lepa novica, če jo primirjam z tisto kar ste pisali par mesecov nazaj o gostincu ki zaračunava krožnik 2 eura haha

  • privat 11:19 25.oktober 2013.

    ni davka za debele riti...država ga bo stisnila v bedo!!!

  • slajan 03:37 25.oktober 2013.

    Če le ne bo država akcije blokirala, ker pri ceni nič ni DDV-ja.