Slovenija
26 ogledov

Brezplačne meritve in svetovanja

V avli ZD Izola bodo jutri od 10. do 12. ure merili krvni sladkor in pritisk ter Žurnal24 main
Ledvice in rak. Ob svetovnem dnevu ledvic in tednu boja proti raku akcija za preprečevanje bolezni.

Namen akcije je, da se ljudje seznanijo z boleznijo in dobijo nasvet, kako jo preprečiti. Ker na ledvična obolenja vplivata visok krvni pritisk in krvni sladkor, bomo ljudem omogočili brezplačne meritve,” je ob jutrišnjem svetovnem dnevu ledvic dejala Taja Benčič Ribarič, koordinatorica promocije zdravja v Zdravstvenem domu (ZD) Izola.

Praktični prikazi
V avli ZD Izola bodo tako jutri od 10. do 12. ure meritve krvnega sladkorja in pritiska, ker pa je marca tudi teden boja proti raku, bodo ljudem svetovali in na modelu praktično prikazali, kako si lahko sami pregledajo dojke in moda. Navzoči bodo tudi zdravnica, specialistka družinske medicine, ki bo odgovarjala na vprašanja, ter dijaki Srednje zdravstvene šole Izola.

Ob tem bo v sejni sobi Univerze na Primorskem v Kopru od 17.00 do 19.30 posvet o tem, kako bolnikom z ledvično boleznijo zagotoviti kakovostno življenje.

Do konca tedna pa bodo v ZD Koper po 9. uri brezplačno merili prisotnost 
beljakovin v urinu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.