Slovenija
3 ogledov

Brezplačni se spet krčijo

Na novo urejajo tudi belo cono na Krekovi ulici, kjer bo po novem možno parkirat Katarina Pernat
Parkirni prostori. Več kot sto v središču mesta jih bo plačljivih.

Maribor. Konec oktobra ali v začetku novembra se bo v središču mesta spet širila plačljiva bela parkirna cona. "Postaviti je treba še vertikalno prometno signalizacijo, ki bo začasno prekrita – do vzpostavitve plačljivega režima,” so sporočili z Mestne občine Maribor (MOM). Nova ureditev in nakup šestih parkirnih avtomatov bosta občinski proračun bremenila za nekaj več kot 40 tisoč evrov.

Brezplačno ne bo več mogoče parkirati na parkirišču pri Treh ribnikih, na Ulici heroja Staneta od Tomšičeve do Maistrove ulice, na Prešernovi od Maistrove do Tomšičeve, na Cankarjevi ulici od Tomšičeve do Maistrove, na Kersnikovi od Maistrove do Aškerčeve in po vsej Aškerčevi od Kersnikove ulice do Ulice heroja Staneta.

Na novo urejajo tudi belo cono na Krekovi ulici, kjer bo po novem možno parkirati le bočno. Še vedno je zaprta polovica Prežihove ulice, kjer je občina novembra začela sanirati vročevod. Cesta je ostala neasfaltirana in z velikimi luknjami. Na MOM še vedno ne vedo, kdaj bo sanacija dokončana. “Trenutno je v teku postopek javnega naročanja za izbiro izvajalca. Odpiranje ponudb je predvideno konec meseca,” so povedali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.