Slovenija
28 ogledov

Brezplačno k Senici, ne pa tudi Matozu

Franci Matoz Suzana Kos
Pomoč pro bono. Danes slovenski odvetniki nudijo brezplačno svetovanje, vendar pa je potrebna predhodna najava.

Za vse zainteresirane, ki želijo prejeti pravni nasvet, je današnji dan idealna priložnost. 594 odvetnikov namreč danes nudi pravno pomoč pro bono (brezplačno). Namen tega dneva je zagotoviti pomoč predvsem tistim, ki si je sicer ne morejo privoščiti – odvetniki želijo s tem izkazati prispevek k družbi, v kateri si vse več ljudi čedalje težje privošči pravni nasvet strokovnjakov.

Odvetniška zbornica je ta datum za dan brezplačne pravne pomoči izbrala na podlagi dejstva, da je bila prav na ta dan leta 1918 ustanovljena državna odvetniška zbornica.

Socialna nota odvetnikov

Pravna pomoč se bo danes izvajala predvsem ustno, bodisi v pisarni bodisi po telefonu. Vendar pozor – potrebna je (bila) predhodna najava zainteresiranega državljana. Prednost imajo socialno šibki ljudje, pričakovati pa je, da se bo večji del vprašanj nanašal na statusne in dedne zadeve oziroma spore.

Med drugimi danes brezplačno ponujajo pomoč odvetniki Odvetniške pisarne Senica, Odvetniške družbe Čeferin in predsednik odvetniške zbornice Miha Kozinc; ne sodeluje pa denimo Franci Matoz.

Komentarjev 3
  • mufi 18:38 19.december 2011.

    K navedenim zgoraj ne grem nič vprašat, četudi mi plačajo za vprašanje

  • 1111 13:06 19.december 2011.

    ...ti si pa še enkraz preberi kaj piše na FB...sicer pa piše:"Januarja 2012 bom v sodelovanju s spletno stranjo www.pozareport.si pričel z brezplačnimi pravnimi nasveti. Vaša vprašanja mi lahko zastavite na moj Facebook zid".

  • Ana Žerdoner 11:28 19.december 2011.

    Na Facebooku Matoz vabi naj ga vprašajo. Tako, da širite neresnice :)