Slovenija
3754 ogledov

Brezplačno plačilo položnic na bankomatih

Ljubljana, bankomat EPA
NLB je za svoje stranke pred kratkim uvedla brezplačno plačilo položnic na 507 NLB bankomatih po vsej Sloveniji.

Brezplačno plačilo je omogočeno tudi strankam N banke, to je nekdanje Sberbanke, ki jo je kupila NLB. Sicer ima NLB v Sloveniji 539 bankomatov, a jih nekaj očitno ne omogoča plačila položnic.

"Z uvedbo brezplačnega plačevanja položnic na bankomatih želi NLB strankam, ki ne uporabljajo digitalnih bančnih poti kot sta spletna in mobilna banka, omogočiti, da posodobijo svoje plačilne navade, ob tem pa tudi nekaj prihranijo. Plačilo položnic preko bankomata je ne le brezplačno, prihrani tudi pot in čas, saj je na razpolago kadarkoli," so sporočili.

"Želimo si, da bi uporabniki prepoznali enostavnost in ekonomičnost tovrstnega plačevanja položnic ter tako v večji meri odkrili široko paleto možnosti, ki jo nudi največja mreža bankomatov v Sloveniji," je poudarila Hedvika Usenik, članica uprave NLB

Plačilo se izvede tako, da stranka vstavi položnico ali pa jo približa QR čitalcu.

Preden so ukinili provizijo za plačilo položnice na bankomatu, je bila ta 40 centov. Pri petih položnicah je tako mogoče prihraniti dva evra na mesec.

NKBM svojim strankam za plačilo položnice na bankomatu NKBM zaračuna 50 centov, SKB banka 55 centov, Unicredit banka 50 centov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 23:33 02.april 2023.

    Nekaj pa se kljub vsemu dogaja tudi v NLB..

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:52 02.april 2023.

    Najbolj brezvezna storitev na bankomatu, ker je zamudna kot hidič. Zdaj če imaš eno položnico še gre, več je pa že potrata časa. Najhuje je, ko s šopom položnic pride starejši človek in se mu ne sanja kaj mora storiti, ...prikaži več ve samo da je zastonj.