Slovenija
32 ogledov

Brezplodno sestankovanje

Študenti so zaradi malega dela že protestirali. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Vlada in študenti tudi na današnjem sestanku niso dosegli nobenega kompromisa glede malega dela.

Premier Borut Pahor in predstavniki študentske organizacije so znova poskušali zbližati stališča o predlogu zakona o malem delu. Znova brez uspeha – dogovorili so se, da bodo šutdenti do petka pripravili amandmaje na zakon in se s premierjem znova srečali prihodnji teden.

Nihče ni povedal nič novega
Sicer pa argumenti ene in druge strani ostajajo povsem enaki. Vladna stran zatrjuje, da bo zakon uredil sistem v dobro študentov, ''za katere želimo, da bi čim prej doštudirali, se zaposlili, si ustvarili družine", pravi Pahor.

Študentje so še naprej prepričani, da si po uveljavitvi tega zakona številni študija ne bodo mogli več privoščiti. Zahtevajo, da še študentsko delo uredi v posebnem zakonu. Po besedah predsednice Študentske organizacije Slovenije Katje Šoba je povedala, da bodo tudi pripombe k zakonu njihova že znana stališča. Od sestanka s Pahorjem prihodnji teden pa bo odvisno, ali bodo pripravili študentske demonstracije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.